Nowy trend w lodziarni: jadalne perfumy Leagel

Nowy trend w lodziarni: jadalne perfumy Leagel

W świecie wysokiej jakości lodów rzemieślniczych zagościło nowe zjawisko ? jadalne perfumy, które wzbogacają rożki i kubki, dodając lodom niespotykanego zapachu, do tej pory niewyczuwalnego ze względu na niskie temperatury serwowania.

W ofercie firmy znajduje się 6 perfum do lodów Leagel opartych na olejkach eterycznych z naturalnych ekstraktów. To jedyna w swoim rodzaju innowacja, która rewolucjonizuje doznania smakowe towarzyszące jedzeniu lodów rzemieślniczych. Bezglutenowe i roślinne formuły zostały zaprojektowane w celu wzmocnienia aromatu lodów poprzez wykwintne połączenia smaków opracowane przez Leagel. Są wytwarzane we Włoszech na bazie wyselekcjonowanych surowców z oznaczeniem ich pochodzenia.

W ofercie znajdują się smaki, takie jak: sycylijska pomarańcza, róża damasceńska, lawenda, cynamon ze Sri Lanki, pieprz nepalski i kardamon. Są dostępne pojedynczo lub w dwóch zestawach tematycznych ? Floral Mix i Spicy Mix.

Producenci lodów mogą otrzymać również praktyczne pudełko serwisowe, w którym można umieścić rożki lub kubki i rozpylać zapachy. W ten sposób obsługa w lodziarniach zapewnia prawdziwie multisensoryczne doświadczenie!

Dowiedz się więcej na www.leagel.com.